Το Carouzel στο Far West

News image

Το Carouzel αποφάσισε να κλείσει μια ακόμη ιδιαίτερη χρονιά με μια ανεπνάληπτη εκδρομή στο πιο εντυπωσιακό Ράντσο !!!!...

Παραδοσιακή Μουσική Παιδεία

News image

ΛΑΙΚΗ ΤΕΧΝΗ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ...

Εργαστήρι λουλουδιών και πηλού

News image

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ..... !!!!...

Θεατρική παράσταση

News image

Όταν το θεατρικό παιχνίδι οδηγεί σε μια μοναδική παράσταση......

-
+
5


Μέσα στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Carouzel, εντάσσονται και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις προκειμένου να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο των ενηλίκων και τα προϊόντα του ανθρώπινου μόχθου, να γνωρίσουν το ευρύτερο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον και να μάθουν να το σέβονται και να το εκτιμούν. Έτσι πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε: ζωολογικούς κήπους, χώρους εργασίας, καταστήματα κλπ. Επίσης με τις επισκέψεις σε μουσεία και άλλους ιστορικούς χώρους γίνεται προσπάθεια προσέγγισης της τέχνης και της παράδοσης και τα προϊόντα του πολιτισμού. Όλα τα παραπάνω, γίνονται κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του και ακολουθούν τη θεματολογία του μήνα. Περνούν από τρία στάδια που είναι απαραίτητα προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένη μια εκπαιδευτική επίσκεψη.  

Στάδιο 1° : προετοιμασία των παιδιών πριν την επίσκεψη με χρήση εποπτικού υλικού, συζητήσεις, παιχνίδια, ενασχολήσεις με το συγκεκριμένο θέμα ή χώρο που έχει επιλεγεί.

Στάδιο 2° : η εξόρμηση των παιδιών στο χώρο, δηλαδή η πραγματοποίηση της επίσκεψης, κατά την οποία τα παιδιά παρατηρούν, βιώνουν και συλλέγουν τις πληροφορίες τους.

Στάδιο 3° : αναπαραγωγή μέσα στο σχολικό χώρο των όσων είδαν και κατανόησαν και επομένως επανάληψη και κωδικοποίηση. Υπάρχει βέβαια και η εφαρμογή της μουσειακής αγωγής μέσα στο χώρο του σχολείου και γίνεται με τον δανεισμό μουσειοσυσκευών και τη διερεύνηση θεμάτων. Όλα τα παραπάνω βέβαια εναρμονισμένα με την ηλικία των παιδιών.

 

 
Cartouzel Kids 2010 | Developed by
Επικοινωνία